3.9

Kastamonu

önce - mekan kategorisine Behcet ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Karadenizin güzel sehirlerinden biridir. Sanayi ve ticaret anlaminda onemli bir yere sahiptir. Ve Orta Karadenizde bulunur.

5

Bir kez kısa süreli gitme fırsatım olmuştu. İçinden nehir geçen şehirleri çok seviyorum. Kastamonu da bunlardan biri çok güzel bir şehir gerçekten. Ilgaz Dağını da sınırları içinde bulundurması ve kış tatili için sakinliği nedeniyle ideal bir yer olması ikinci bir artısı. Pideleri de çok güzeldi doğrusu.

5

Kastamonu, Kastamonu ilinin merkezi olan şehirdir. Gökırmak'ın bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde kurulu bulunan şehrin denizden yüksekliği 774 metredir. Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu Anadolu'daki en eski şehirlerden biridir, antik çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eser vardır

5

Kastamonu'da Şapka Kanunu açıklandığı için Şapka Müzesi var. Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nde bulunuyor. Zaten orası muhteşem bir yer. Çok beğenmiştim. Livapaşa Konağı'da çok güzeldi. Kışları çok soğuk oluyor.

5

Aslen bolu lu olarak kastamonu sevdigim yerlerden biridir yeşili ve havası çok güzel.

5

Kastamonu Memleketimdir. Evliyalar şehridir, doğası, yeşilliği, iklimi, sanayisi, gelişmişliği ve tarihi dokusunu hiç bozmayışıyla Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. İllere oranla da fazlasıyla meşhur olan ürünleri vardır. Tartışmasız bunların başında, pastırma, sucuk, pirinç, sarımsak, pide, ekşili pilav, etli ekmek ve simiti gelir.

5

Çok güzel bir memleket herkesin gezip görmesini onerecegim çok turistlik mekanları var gidip görmenizi tavsiye ederim

1

Kalbine ve din hangi din olduğunu sorarım muslumansa eğlenirim değilse terk ederim beyler önce dinine bakin

3

Gİden bihaaq gitmek istiyo bence sizde gidsin oranaın marifetlerini tiyatrosusunu izlyin biraz akıllı olun :D

5

Gitmek isterim ama suan bana çok uzak keşke gidebilsem

paylaş - şikayet
3

Kastamonu Orta Karadeniz şehridir.ortasından nehir akar.insanlari merttir.Tosya ilçesi pirinçle Taşköprü ilçesi sarımsakla meşhurdur.kurtuluş savaşında işgal edilmiyen yerler arasındadır. Candaroğulları beyliğinin olduğu yerdir.Kurtuluş Savaşında Şerife Bacı yavrusuyla cepheye mermi taşıması olayıyla bilinir.Pastırması kayseriye taş çıkarır.Ilgaz kayak merkezi ünlüdür.Sessiz sakin kendi halinde mutlu bir şehirdir.2018 de kültür başkenti seçilmiştir

4

Türkiyenin en uygun sarımsağa elverişli olan ilimizdir . Sarımsakları gayet güzeldir. Ülkemiz için gurur vericidir.

3

Aklıma ilk gelen klasik ama altın değerinde “Taş düşebülü ayı çıkabülü.” sözü. Onun haricinde Taşköprü sarımsağı. Türk insanı soğan sarımsağa oldukça düşkündür. Kartpostallık kar manzaralı dağlar. Lezzetli çam ve kestane balı. Ve mükemmel sıcakkanlı insanı.

3

güzel memleketim ruhum çürüdü 10 yıldır ankaralarda , burnumda tütüyo havası şu an bi etli ekmek olsaydı ah :)

Kastamonu ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.