5.0

Eşofman

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Selamlar Arkadaşkar Sizler için bugün Eşofman hakkında kısa bir incelemede bulundum.
Eşofman, Spor çalışmalarında çok sıklıkla giyilen pamuklu ve sentetik kumaşlardan üretilen 2 parçalı giyisidir. Türkçe eşofman kelime kökeni ise fransizcadaki échauffement benzerliği ile biliniyor.

5

.Genellikle yarışma. egzersiz gibi faaliyetlerin öncesinde ve sonrasında ya da ısınma hareketleri sırasında kasları sıcak tutmak için giyilen, pamuklu gibi terletmeyen kumaşlardan hazırlanan iki parçalı spor kıyafetidir.

Rahatlığından dolayı ev kıyafeti olarak da sık kullanılır. Rahatlığı nedeniyle vazgeçilmezdir. Takım olarak giyilmesinin yanı sıra eşofman altı ve eşofman üstü gibi tabirlerin çıkmasına da neden olduğundan tek parçası da giyilebilir. Halk arasında "aşortman, eşortman, eşorfman, haşortman" gibi farklı şekillerde anıldığı sıkça görülür. Ama doğru kullanımı tabii ki başlıktaki gibidir.

5

Spor yapan insanlar daha rahat yapmak için giyiyorlar. Önceden hareketlenince ses çıkarak eşofmanlar daha çok kullanılıyordu. Bu aralar o eşofmanlar yerine penye tarzında kumaşlarla yapılan eşofmanlar kullanılıyor. Bu eşofmanların birçok çeşiti vardır.

5

Hergünüm esofmanla geçiyor bıraksalar önemli yerlerde onunla gidicem pantolonla falan esofmanda olduğu gibi rahat olamıyorum hem rahat hemde az kış giyebiliceğin bir giyim

paylaş - şikayet
5

Ortaokul ve lise döneminde Beden Eğitimi dersi hocalarının giyip gelmeyeni yok yazdığı ya da ceza verdiği kıyafettir. Beden Eğitimi dememden anlaşılmıştır ki zaten herkes biliyodur çok rahat kıyafetlerdir :) bazı insanlar dışarı eşofmanla çıkarlar o insanlara her zaman çok özenmişimdir. Ben de evde her zaman eşofmanlayım. Evde pantolon gibi rahatsız kıyafetlerle oturabilenlerden değilim.

Eşofman ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.