4.9

Elmalı kurabiye

önce - diğer kategorisine Smile ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Elmalı Kurabiye çay saatlerimizin vazgeçilmezidir... Elmaları soyup rendeleriz üzerine toz şeker atarak tavada kavururuz.Piştiğinde kapatırız ve soğumasını bekleriz.Hazırladığımız kurabiye hamurunun içerisine elmaları koyarız ve daha sonra pişmek üzere fırına veririz.....Fırında 30 -45 dakika arasında durduğunda pişmeye hazır olmuş olur.Elmalı Kurabiyenin üzerine servis ederken pudra şekeri ekerek süsleyebilirsiniz...

5

Elmalı kurabiye kışın sıkça yaptıgim, yapması orta derecede zahmetli olan ama tadına doyum olmayan bir kurabiye.

paylaş - şikayet
5

En sevdiğim kurabiyelerdendir. Hem görünüm olarak hem lezzet olarak fark atar benzerlerine. Kalan içi buzluğa atarım genellikle. Canımız istediğinde çıkarıp hazırlamak daha pratik oluyor.

5

Elmalı kurabiye benim en sevdiğim kurabiye türüdür. Yumuşacık ve tadı oldukça lezzetlidir. margarin, pudra şekeri ve yumurta akı ile hamuru hazırlanır. İç harcı olarak ise rendelenmiş elma, tarçın ve şeker konularak pişirilir. Hamurun içine bu harçtan konur ve fırına verilir. Misafirlerim için vazgeçilmezdir özellikle.

5

Elmalı kurabiye, muhteşem bir lezzete sahip olan kurabiyelerdir. Önce elmalı kurabiyenin hamuru yapılır ve bu hamur elde yuvarlak bir şekilde yuvarlanır. Daha sonra bu hamur avuç büyüklüğünde açılır vr içine elma, ceviz, şeker, tarçın gibi malzemelerden oluşan iç harç konulur ve kapatılır. Daha sonra fırına gönderilir ve pişirilir. Daha sonra ise üstüne pudra şekeri gezdirilerek afiyetle yenir.

5

Bayikirim elmali kurabiye’ye.Hele ustune pudra sekeri ve toz tarcin serpeceksin.Super oluyor.Uzun zamandir yapmamistim.Bu aksam yapacagim.

5

Elmalı kurabiye bana göre kurabiyelerin en nefisidir. İçine bol tarçın ve ceviz üstüne de pudra şekeri konulduğunda daha da harika bir lezzet haline geliyor. Herkesin kolay kolay sevemeyeceği ama güzel yapan birinin elinden yendiği zaman müptelası olunabilecek bir lezzet.

4

En sıradışı bulduğum kurabiye cesididir. Ayrıca çok da severim. Yapımı da çok kolaydır. Hamur götürülür, iç harç yapılır en son üzerine pudra şekeri dökülür.

Elmalı kurabiye ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.