4.5

Kısır yemeği

önce - ürün kategorisine Ormanci ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Aslında tam bir yemek değildir. Kısır soğuk salatadır. Bulgurun kaynatılmasının ardından salça ve soğan ile kavrulduktan sonra soğumaya bırakılması ile başlar. İçerisine isteğe göre sebzeler doğranır konur ve karıştırılır. Sadece çay ile tüketilebilir. Yalnız başına da yenebilir. Sağlıklı ve doyurucudur.

5

Kısır yemeği Tokat yöresine ait olup çok özledim bir yemek türüdür tavsiye ederim

5

Genel olarak salataların hepsini çok severim ve çoğu zaman yerim. Ama kısır ve patates salatası benim için çok daha farklı yerlerdedir. Kısır salatasını herkes tabii ki yapar ama çok lezzetli yapan birinin elinden yemek daha güzel. Ben kendim de zaman zaman yaparım ve yerim. Birkaç tabak arka arkaya yiyebilecek kadar çok seviyorum desem yeridir.

3

Kisir soguk bir salatadir bulgurun icine salatalik domates dere otu pul biber salca sogan tercihe gore istenilen konur karistirilir sonra cay borek kek yaninda ikram edilir kadinlarin gunlerinde olmazsa olmazlardandir

3

Kadınların vaz geçilmez gün yemeği konsey toplantılarında yapıyorlar genelde ben çok severim kısırı sevmeyen varmıdır acaba ?

5

Kısır, bulgurla yapılan aannelerimizin atın günlerinin vazgeçilmezi bir yemektir. Bazen insanın canı sebepsiz yere kısır çeker öyle acayip bir yemektir bu. Yeşillikle domatesle salatalıkla bir de ayranla çok güzel gider.

5

Kısır ince bulgurun ılık su ile ıslatılmasından sonra içerisine yeşillik, domates, soğan gibi ürünlerin konulması ile yapılan bir salata türüdür. Suyunu çeken bulgurlar zeytinyağı ve salça ile karıştırılır. Daha sonra isteğe bağlı olarak sarımsak ve maydanoz da konulur. Özellikle altın günlerinde yapılan bir doyurucu olan kısır, oldukça lezzetli bir tada da sahiptir.

5

Kısır yemeği bulgurdan yapılan bir çeşit yemektir aslında yemek demek doğru değildir kendisi bir salatadır bulgurdan yapılan içinde kıvırcık konulur soğan konulur tuz konulur çeşitli güzel baharatlar konulur bu şekilde yapılır özellikle evlerde yapan altın günlerin vazgeçilmez yeme indir ya da salatası Hatta Keşke şu an Olsa da yesem

paylaş - şikayet
5

Altın günlerinin ve beş çaylarını vazgeçilmezleri arasında olan bir lezzettir kısır.Bulgurla yapılan yanında turşu, marul, nar ekşisi gibi lezzetlerle daha bit zevkle yenen soğuk salatadır.Olsa da yesek şimdi.

5

Evlerin vazgeçilmez lezzeti bence. Çok severim ve yapmasından da büyük keyif alırım. Yemesini ayrı severim. Bol limonlu ve nar ekşili olduğu zaman tadından yenmez.

Kısır yemeği ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.