3.7

Noel baba

önce - kişi kategorisine Smile ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Noel baba Hristiyanlık dinine göre Noel arifesinin Noel'e bağlandığı gece evlerin bacasından içeri girerek çocuklara hediye bıraktığına inanılan kişi. Noel babanın ren geyikleri vardır ve geyikleri ile hazırladığı oyuncakları taşır. Kırımızı üstü ve bembeyaz sakalı vardır.

5

Noel baba aslında çocukları iyi niyetle kandırma efsanesi dir Noel babanın olmadığını herkes biliyor ama çocuklar hediye için iyi bir yol

3

Hıristiyanlık dininde ortaya çıkmıştır çocuklarımıza hediye veren bir kişilik diye aktarmışız ren geyikleri olan sakallı birisidir.

5

İslam dinine göre noel baba diye bir şey yoktur.Hatta islamda noeli kutlamak diye bir şey de yoktur... Aslında tüm bu olaylar Türklerden gelmedir.Ortasyada bir türk liderine farklı bir isim veriliyordu.... Hristiyanlar bunu kendine uyarladılar...

3

Noel Baba Hristiyanlığın en büyük sembollerinden bir tanesidir. Hristiyanlar, Noel Baba'nın Yılbaşı geceleri evlerinin bacalarından içeri gireceğine ve onlara hediye getireceğine inanırlar. İslam dininde ise bu inanış çok yanlıştır. Noel Baba'nın uçan bir ren geyiğine sahip olduğuna inanılır.

4

Antalya'da yaşadığı düşünülen bir Hristiyan azizdir. Hıristiyanlar İn Noel Bayramı ile özdeşleşmiş tir. Bayram gecesi evlere bacadan inerek hediye bıraktığına inanılır. Özellikle çocukların mutluluğu için bu hikaye devam ettirilir. Geyikleri çektiği kızağıyla ulaşım sağladığı düşünülür. :)

Noel baba ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.