5.0

Algıda seçicilik!

önce - kişi kategorisine Kafkafizm ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Algı duyu organlarimizla dunyayi kavrama durumumuz ve milyarlarca olay gerceklesirken bir insanin asil onemsedigi olaylara(durum veya his) yonelerek gerceklestirdigi haldir.

5

Aynı anda birçok uyarıcının etkisi altında kalan bireyin bu uyarıların tümünü algılaması mümkün değildir birey Buyur acılardan dikkatini çekenleri algılarken dikkatini çekmeyen neden algılamaz dikkat bireyin enerjisini bir nokta üzerinde toplamasıdır bu yana kalabalık bir toplantıda diğer sesleri işitmeden konuştuğumuz arkadaşımızın söylediklerini anlayabiliriz diğer konuşmalar ise sinir alanı oluşturur bireyin dikkatli devamlı Kayar Odak alan sınırda yer alırken sınır alan odaklı yer alabilir hiçbir uyarıcı dikkati uzun süre egemenligu altina alamaz Bu nedenle algılarımız devamlı değişir.

5

Günlük yaşantımızda aynı anda duyu organlarımıza çok sayıda uyarıcı gelir. Biz bu uyarıcıların sadece bir kısmını algılarız. Duyu organlarımıza gelen uyarıcıların bazılarını seçip sadece bunları algılamamız olayına algıda seçicilik denir. Ders çalışırken evde televizyon açık olabilir veya çamaşır makinesi çalışabilir. Ancak biz bu uyarıcılardan sadece okuduğumuz kitaba yoğunlaşabiliriz.

5

Algıda seçicilik, dış dünyadan aldığımız uyarıcıların sadece ilgimizi çeken bir ya da birkaç tanesine odaklanmamız ve onunla ilgilenmemizdir. Algıda seçicilik dikkatle eşdeğer tutulabilecek bir durumdur. Çünkü her ikisinde de dışarıdan gelen birçok uyarana rağmen ilgimizi çeken uyaranlara odaklanırız.

5

Çevremizdeki olan biten beş duyu organımızla işittiğimiz hatta daha ötesine geçip altıncı his ile ifade ettiğimiz olay ve durumlardan algılarımızın bazı durumları algılaması bazılarını algılamaması bir tür seçicilik filtresinden geçirilir. Halk ağzı ile de hani işine geleni duyma geri kalanı da böyle kulak ardı etme halidir. Böyle yaparak aslında algıda seçici davranmış oluruz.

5

Algıda secıcılık benım beyendıgımı karsıya bıre bır bılıpte aktrmaktır bu da algıda secıcılık denır. İnsanların dıkkatını bırcok uyarıcı ınsanların dıkkatını bırcok uyraıcı ıcerınden bellı uyrıclar uzerınde yogunlastırılmasdır

Algıda seçicilik! ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.