4.3

Televizyon

önce - ürün kategorisine Gürcan ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Elektrik yoluyla görüntülerin uzağa iletilerek izlenmesini sağlayan teknolojik alet. Artık her evde olmaktan öte internet ve bilgisayar nedeniyle demode olmaya yüz tuttuğunu söyleyebiliriz. İlk icat edildiği dönemlerde bir haberleşme aracı olarak kullanıldıysa da günümüzde reklam ve ticaret sektörlerinin olmazsa olmazıdır.

1925 yılında icat edilen ve 1929 yılında ilk yayınını yapan televizyonlar, bugünün vazgeçilmez eğlence araçlarından biridir. Hatta "büyülü kutu" da denilmekte ve bağımlılık doğurmasına çözümler aranmaktadır.

5

Nesnelerin görüntülerini renkli veya siyah beyaz şeklinde aktarır. Bazı kişiler için televizyon yoldaş’dır. Bazı sileler için akşam neşesi, bazı kişiler için dünya veya yaşadığı ülkeden haber aldığı araçtır. Televizyon 1923 yılında İngiltere’nin bir kasabasında icat edilmiştir. İlk başta siyah beyaz görüntü aktarıyordu sonraları renkli görüntü aktarmaya başladı.

5

Aslında çağımızın bağımlılığı evinde hiç televizyon olmadığında kendini rahatsız hisseder insan illa olacak açacak ve izleyecek Televizyon dizi film yarışma prgramlarının kanallar üzerinden yayınlandığı bizim ise kablo anten veya uydu üzerinden evden izlediğimiz elektronik eşya ben pek izlemem uzun zamandır bilgisayar yani netten izleyeceğim dizileri yarışmaları izlerim reklamsız bittikten sonra

5

Televizyon genellikle dizi film. muzik dinlemek gibi aktivwtelerin yapimasina olanak saglyan. bir allettir
Her yer de mevcuttur. okulda is de ev de vardir. Televizyon eletrik yardimi ile calisiri
Televizyonsuz bir yer olmamasi.imkansiz gibi bir sey arttik

3

Zamanımızı ve düşünme yetimizi çalan o sihirli kutucuk. 'Aptal kutusu' diyenler de var. Aslında faydalı programlar seçilse ve izlense bilgilendirici olabilir. Tabii bağımlı olunmadığı sürece bu geçerli.

5

Boş zamanı olan insanların tek dayanakları, tüm günlerini televizyon izleyerek geçiren insanlar bile var. Misafirliğe gittiğinde televizyon olmazsa insanlar sohbet edecek konu bulamıyorlar. Herkes susup kitleniyor. Televizyon açıldığında tekrar konuşmaya başlıyor. Yani televizyon bizi öyle bir duruma getirdi ki, eski sohbet kültürümüzü bile kaybettirdi. Tabi televizyonun yararlı programları da var. Senin kullanış amacın önemli olan, kim ne niyetle kullanırsa ona uygun bir kanal vardır.

4

Televizyon, genelde her evde vardır ,film dizi,yarışma programı haber belgesel gibi kanalları izleyebiliriz hem eğlence hem de bilgilendirici bir unsurdur televizyon,bayanlar daha çok kullanır televizyonu,erkekler genelde ya haber için ya da maç izlemek için kullanırlar ben de çok sık kullanmıyorum televizyonu.

3

Gün içerisinde olmaz ise olmazımızdır. Çocuk yaştan büyüklere kadar herkesi etkisi altına almıştır. Yararlı programlarında ama zararlı programlarında olduğu bir icattır.

3

Televiz her evde bulunan film dizi haber sunan gündelik hayat kullandıgım elektrikle çalışan bir arçtır

4

Eskiden beri hayatımızda yer alan teknolojik ürün eski siyah beyaz dönemlerden şimdi renkli görüntüsü ve led ekranlarıyla her evde bulunan çocuk yaşlı izlenen her çeşit programların filmlerin yer aldığı teknoloji ürünü

5

Televizyon insanların boş zamanlarını değerlendirmek eğlenmek yada haberler aracılığı ile bilgi almak amacıyla izledikleri makinadır. Televizyon program,dizi,sinema izlenilen boş zamanları değerlendirmede kullanılan izlenilen bir eğlence ve bilgilendirme aracıdır.

3

Ne yazıkki günümüzde televizyonlara esir olmuşuz buna bende dahilim. Yok o kanal senin bu kanal benim sırf bu durum yüzünden evlerinde 2 tane telecizton bulunduranlar var neymiş o şu diziyi seyredece buda öbür diziyi seyredecek zaten bizim hayatımız olmuş dizi bağlanmamamız gereken bir alet sadece belgesel seyredilebilir (yinede vazgeçemiyorum tamamen) avrupalılar boşunamı demiş aptal kutusu diye bence adamlar haklı. Fakat televizyonun bulunması icadı filan harika bir buluş inkar edemeyiz.

5

Televizyon artik evlerde kullandığımız bir icat olsada her şekilde erişme şansımız olabiliyor ama bu yapılan icat insanların hayatini kolaylaştırıyor.

4

Elektirik yoluylan uzağa iletilen görüntülü ve sesi alarak görünmesini ve duyulmasini sağlayan ayğıt,twlevizyon alıcısı.

5

Televizyon, 1925 yılında icat edilen teknolojik bir alettir. Televizyonda dünyanın dört bir yanında yaşanan gelişmeleri takip edebilir, her türlü gelişen ve yayınlanan olayları izleyebiliriz. Televizyonda haber, film, dizi, program, çizgi film gibi tüm yayınları evimizden anında izleyebiliriz.

4

Televizyon, hameraya çekilen ve kanallarda yayınlanan film, dizi, çizgi dizi, müzik, belgesel, yarışma gibi progeamları izleyebildiğimiz bir alettir. Televizyonlar ilk çıktıklarında çok büyüktürler ama günümüzde gittikçe küçülmüş ve incelmişlerdir. Daha minimalist bir yapıya bürünmüşlerdir. Televizyonlar elektrik ile çalışırlar ve kumanda yardımıyla televizyonda kanallar değiştirilebilir. Televizyonlar hem görüntü hem de ses vermesi açısından güzellerdir ama televizyon izlemenin dozunu kaçırmamak gerekir.

Televizyon ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.