4.5

Etli ekmek

önce - ürün kategorisine ayaz06 ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Etliekmek yada etli ekmek,konya ve sivas yöresinde yapılan ,içli pide ve lahmacuna benzeyen bir yemektir.Konya ve civarına özgü ,kıymalı pideye benzeyen bir yiyecek.Koyun eti,soğan,domates ve biber iyice karıştırılır ve uzunlamasına açılan hamurun üzerine yayılarak ekmek fırında pişirilir.Birimi bazen metre bazen de "yarım" şeklindedir,her bir etliekmek pidesi bir yarım olarak adlandırılır.Ayran ile beraber tüketilir,özellikle düğün ve sünnet törenlerinden misafirlere ikram edilir.

5

Etli ekmek Konya yöresinin meşhur ve lezzetli bir yiyeceğidir. Kıyma ve pide ile hazırlanan bir yiyecektir ve üstü açık şekilde yapılan pidelere ve lahmacuna benzemektedir. Etli ekmeğin Konya'da ki geçmişi 1200'lü yıllara dayanmaktadır. Ayrıca Sivasta da etli ekmek yapılmaktadır.

5

Özellikle Konya’ya özel bir yiyecek olmasına rağmen her yerde sıkça karşımıza çıkan bir seçenektir.Ve hafif olması ayrıca lezzetli olmasıyla da gönülleri fethetmiştir.Bu yüzden dışarıda yenebilecek güzel bir yemek kategorisindedir benim için.

4

Etli ekmek bildiğimiz kır pidesi bence konyada etli ekmek deniyor ama tadının güzel olduğunu söyliyebilriim

5

Yöreye özgü bir yemek olsa bir artık yurdumuzun hemen her yerinde hatta en ucra köşesinde bile ulaşabildiğimiz harika bir lezzet bama göre etli ekmek.hele bır de taş fırında pisti mi tadından yenmez tabırı caizse. Ben genellikle üzerine limon ve yeşillik koyarak tüketıyorum çıtır olmasıda en çok sevme nedenlerim arasındadır:) kim bu yemeği bulduysa sağolsun :)

4

Etli ekmek çoğunlukla Konyaya özgü olup ayni zamanda da Sivas'ta da yapılan ünlü ve mesur yemeklerimizden bir tanesidir. Kıyma ve pide ilee yapılan bir yiyecektir üstü açık olduğunda dolayı lahmacuna benzer tadı çok güzel olan ve her yediğim mutlu olduğum bir yiyecek o kadar güzel orası nedeniyle artık neredeyse her yerde her ikimizde yapılan bir yiyecek haline gelmiştir.

4

Konyanın meşhur yiyeceği yemedim ama mutlaka bi gün yerine gidip yemeyi düşünüyorum. Çünkü kulağa güzel geliyor.

3

Konya da okuyan biri olarak etli ekmek fena değil ama öyle allım şallım numarası yok bir hamsi pilavın yerini hiç biri tutamaz bana göre numara 3

Etli ekmek ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.