4.3

Boza

önce - ürün kategorisine yosunnnn ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

En sevdiğim şey istanbulda olsak bile akşamları geçen bozacı eskileri güzelliği geliyor aklıma

3

ben bozayı sevemiyorum bende çok ekşi bir tat bırakıyor sonda ve bu pek hoş olmuyor

5

kış gecelerinin vazgeçilmez içeceği.. vefa'nın sembolüdür aynı zamanda.. ben şahsen bayılırım.. sıcak sarı leblebi ve bol tarçınla tadına doyulmaz..

5

Darı, arpa, buğday ve mısır gibi tahıl ürünlerinin fermantasyonu sonucu ortaya çıkan içecek. Boza koyu kıvamlı bir içecek olup hafif mayhoştur.Boza Osmanlı da da çok bilinen bir içecekti.Boza bardağa konularak oda sıcaklığında ikram edilir.Bozanın üzerine tarçın serpilir ve üstede leblebi taneleri konulur.Bozanın yanında taze leplebi çok iyi gider.Bilinen en kaliteli boza Vefa markalı bozadır.Boza bağışıklığı destekleyen bir içecektir.Özellikle kış aylarında vücuda zindelik verir.

paylaş - şikayet
2

kis ayin geldiginin habercisi ve vazgecilmezi bence taze taze tarcinli ve leblebi ile beraber mis

4

Çocukluk zamanlarımızda sokaklar da hep bozacıı diye bağıran insanlar duyardık hepte tadını merak etmişimdir herkes çok güzel derdi. Bir gün bir marketten satın aldım öylece hiç bir şey yapmadan içildiğini sanıyordum ve sopuk olarak içtim tadını beğenmedm çünkü pişirmek gerekiyormuş.

5

Ben ilk olarak boza ile bir semt kahvehanesinde tanıştım tadını çok merak ederdim bikere içmeye karar verdim üzerine tarcın döküp getirdi çaycı ve ıctim çok lezzetli geldi tadı guzel

3

bir kere denemek istedim ama sanırım bozuk bir boza aladım tadını da bilmediğim için bozuk olduğunu düşünüp içmedim .

5

Boza mısır irmigi su ve askerden üretilen bir kış icecegidir . Bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Günümüzde Osmanlı coğrafyası ile Orta Asya coğrafyasının bazı kesimlerinde yapılıp içilirdi.

4

boza sağlığa faydalı ve yaralı ve çok güzel bir içecektir

Boza ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.