4.2

Mantı

önce - ürün kategorisine mindik ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Küçük küçük kare şeklinde kesilen hamurlara, kıymalı harcın konulup bohça gibi kapatılmasıyla yapılan bir yemek. Yaptıktan sonra ise kurutulup sonraki zamanlar afiyetle yenir. Kayseri ilimiz mantıya sahip çıkmaktadır.

5

mis gibi yoğurt ve tereyağı olmazsa olmazı olan uğraştırıcı bir yemek ama yerken o bütün uğraşa değer diyor insan.

4

Mantı kesilen hamurların içerisine kıyma konarak ya da konmayarak bükülmesi ile yapılan yemektir. Bükülen hamurlar suda haşlanır ve ardından arzu edildiği şekilde soslanır. Genellikle salçalı sos tercih edilir. Ancak bazı durumlarda yalnızca yoğurt kullanılabilir. Oldukça lezzetli ve doyurucudur.

3

Biri mantı mı dedi ? İnanılmaz tek kelimeyle Mükemmel Ötesi Harika Bişeyyy :€

5

Başkığı gördüm ve gece gece yapılır mı ya bu dedim :(( hamur çok ince olmayacak şekilde açılır küçük kareler oluşturacak şekilde kesilir ve o karelerin her birinin içine kıyma konur daha sonra o hamur özel bir yöntemle kapanır. Mantıların hepsi kapanınca kaynamış suya atılıp haşlanır üstüne sarımsaklı sos onun üstüne de domates sosu ya da kızarmış tereyağı döktün mü tadından yenmez.

3

Kayserili lerin meşhur ettiği haşlanmış hamurdan ve varsa ben rastlamadım içinde etin olduğu yoğurt ve sosun oldugu bir tür yemek

2

Uğraşılan zaman ve lezzet açısından kıyaslandığında abartıldığı kadar iyi olmayan bir yemek bence. Başından sonuna kadar her şeyini siz hazırlıyorsanız çok fazla vakit alıyor ve sonucunda elde ettiğiniz lezzet kesinlikle uğraştığınıza değmiyor. Aynı süre içinde ve aynı emeği vererek mantıdan kat kat güzel yemekler hazırlayabilirsiniz

5

Yapılışı zor gibi gözükmekte ancak kolay bir hamur açmasıyla ve kıyma harcıyla elde edilen yapılan bir yemektir.Kimileri beğenir kimileri beğenmez.Ben mantı yemeğini çok severek yerim.

5

Çok zahmetli bir o kadar da lezzetli bir yemek kıymalısı olur patateslisi olur kıymalıyı daha küçük yaparlar bir kaşığa kırk tane sığacak şekilde ama patatesli muska şeklinde oluyo ve mükemmel bi lezzet diyebilirim isteğe bağlı olarak da sarımsaklı yoğurtlu konula bilir

4

Hamur yemeği. Benim en sevdiğim yemek. Her gün yesem bıkmam. Babaannem eskiden çok güzel yapardı. Muska şeklinde yapardı. Bende o şekilde severim. Şimdiye kadar dışarıdaki hiçbir restoranda iyisine denk gelmedim. Geleniniz varsa önerebilirsiniz.

4

Kayserinin meşhur yemeği üstüne bol sumak pulbiber karabiber yoğurt isteğe görede sarımsak misss

3

Mantı Türkiye’mizin Kayseri iline ait olan güzel bir yemektir mantıyı çok severim üzerine yoğurt ve biraz karabiber dökmeden asla yemem :)

5

Tahminim beni yanıltmıyorsa Kayseri yöresine ait yapılan mantı çeşitleri daha da ilgi çekiyormuş. Bir rivayete göre bu il de mantısı ile meşhur Muş.

5

Mantı, hamurdan yapılan bir yemek çeşididir. Bazı yörelerde çok büyük olarak yapılsa da makbul olanı küçük olanıdır. Hamur açılır ve kare kare kesilir. İçerisine ise kıyma, salça ve baharatlarla hazırlanan harçtan az miktarlarda konulur ve kapatılır. Tuzlu suda haşlanır. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ile servis edilir.

3

Mantı Kayseri ikimiz mesur bir yemediğir ve Türkiye'nin her yerinde tüketilen bir yiyeceğimizdir. Mantı hamurdan yapılır ve kare biçiminde kesilir ve içine kiyma gibi şeyler konulup pişirilir ve sarımsaklı yoğurt ile çok güzel olur tabi bu tercih meselesi bazıları da sade yer salçası ve baharatı çok olur genellikle evde yapılan daha güzel oluyor ev mantısıni daha çok seviyorum dışdakiler de güzel ama ev mantısı kadar olmuyor.

Mantı ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.