4.6

Pişi

önce - ürün kategorisine Fernandobononcini ekledi.
15 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ols ada yeaek yumuşak yumuşak. Kandil dolayısıyla yedim ama yetmedi.

4

mayalı hamurdan kızgın yağda kızartılarak yapılan yumuşacık bir hamur işidir.peynirli patatesli hatta koymalı yapanlarda olur..ama esası sade yuvarlak ortası delik bir şekildedir.

paylaş - şikayet
4

Kilo sorunu olan kişilerin kesinlikle uzak durması gereken hamur işidir. Lezzetine diyecek laf yok tabi.

5

Her şey ile katık edilebilecek bir şey ya muazzam neyle istiyorsan onunla ye. Annemde çok güzel yapar daha çok eskiden yapardı özledim vallah.

5

küçükken anneme ısrar edip en sonunda yaptırdığım çay ve özellikle ayran ile çok iyi giden fakirlerin baş tacı hamur işi bi yemek :)

5

Pofuduk pofuduk içi boş yada içi dolu farketmeyen lezzetli bir hamur kızartması.

3

Yağda kizartilan hamur. Içine domates süzme peynir koyucaksin off yemede yanında yat.

paylaş - şikayet
5

Pişi benim için mazimi hatırlatıyor. Annem çok yapardı hep küçükken. Sür nutellayı peyniri ye nasıl güzel bir şey ya.

5

Lezzetli bir hamur işidir. Hamurun yeterince mayalanmasından sonra parçalar halinde yağda kızartılması ile elde edilir. Sade olarak yapılabileceği gibi içine peynir gibi bir iç hazırlanarak konulması da mümkündür. Çay ve peynirle güzel gider. pazar kaahvaltılarında tercih edilebilir...

5

Çok severim bu hamur işi lezzetini anneme sürekli yaptırmak isterim ama annem yapmaz , sürekli bir bahane bulur bunu yapmak ona yorucu ve zor geliyor amaa ben tadını çok severim çok lezzetli oluyor , her şekilde yerim ama fazla yiyemem yağlı olduğu için tutuyor beni.

4

Pişi kızgın yağda mayalı hamuru pişirerek yapılan lezzetli bir yiyecektir. Pişi bazı yörelerde bişi, bavırsak ve bavursak adları ile de bilinir. Ayrıca arife günleri çevrede ki insanlara ve komşulara pişi dağıtmak eski bir anadolu geleneğidir. Üstelik pişi çayın yanında içilebilen iyi bir kahvaltılık alternatifidir. Pişi hamur işi bir yiyecek olduğu için diyet yapanların uzak durması gerekir.

5

Magnum gerçekten çok kaliteli bir dındurmadır. İçi maraş dondurmasından ibarettir. Dışı ise hakiki çikolatadır. Fiyatı ise biraz pahalıdır.

5

Bizim vazgeçilmez yiyeceklerimizden biridir. Zaten memleketimizde hamur işleri çok meşhur. Sac ekmeği, katmer, hinkal gibi bir sürü şey var.

5

Pişi, diğer adıyla hamur kızartmasıdır. Adından da anlaşılabileceği gibi hamur kızarması olan pişi hamurdan yapılır. Hamuru ise un, su, tuz, yağdan oluşur. Küçük küçük yuvarlaklar haline getirilen pişiler kızarmış yapa atılırlar ve kızartılırlar. İsteğe gören pişinin arasına peynir, sucuk, kıyma gibi şeyler konulabilir ama sade yemeyi tercih ediyorum.

Pişi ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.