4.9

Lahana sarması

önce - ürün kategorisine yosunnn22 ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Lahananın önceden haşlanıp sonra sarılmasıyla yapılan uğraştırıcı bir yemek. Etliyse mükemmel olur.

5

Bence yaprak sarmadan daha guzel , agizda boyle lokum gibi dagiliyor ya bak canim cekti

5

Lahana sarmasını çok severim üzerine yoğurt dökerim daha da tatlı olur. Mide içinde çok faydalı lahana biliyorsunuz hazmı kolaylaştırıyor.

5

Anneannem. Çok güzel yapar. Ekşili. Kış ilerlesin yeriz bakalım.

Lahana sarması
5

Öncelikle çok lezzetli sağlıklı ben lahanayı çiğ bile yiyorum

5

En sevdiğim sarma türüdür. Kış aylarını iple çekme sebeplerinden biridir lahana sarması. Yanında bol limon servis edildiğinde, vazgeçilmez yemektir benim için, baş tacıdır. Yaprak sarmasından daha fazla severim lahana sarmasını. Lezzet olarak daha üstündür.

5

Lahanaya kıymalı iç ok yakışır. Yaprak sarması zeytinyağlı olabilir, çok da lezzetli olur hatta ama lahana sarmasına kıyma çok yakışıyor. Dünyanın en güzel yemeklerinden biridir zaten. Türk Mutfağının zenginliğine her yemeğinde ayrı hayran oluyorum.

5

Lahana sarması, lahana ve pirinçten yapılan bir çeşit yemektir. Lahanalar haşlanır ve sarılacak biçimde kesilir. İçerisine soğan, pirinç, salça ve baharatlardan hazırlanan karışık konularak sarılır. Daha sonra pişirilerek servis yapılır. Ben yaprak sarmasından daha fazla seviyorum lahana sarmasını.

5

Lahana sarması, oldukça lezzetli bir yemektir. Lahanadan yapılır. Lahanaların bazı ince yaprakları bir tencereye konulup suda kaynatılır yani haşlanır. Daha sonra bu lahana yaprakları alınarak belli boyutlarda parçalar koparılır. Bu parçaların içine kıymalı, pirinçli ve baharatlı iç harç konulur ve lahana parçası sarılır. Etli lahana sarması çok daha güzel olur. Yoğurtla beraber mükemmel gider.

4

Lahana sarması lahanada pirinçten, soğandan ve bazende içine kıyama koyarak ince ince sarılarak tencereye konulup pişiriliren Bir yemektir ve bence tadı çok güzel olan Türk yemeklerimizden birtanesi ve kıyamali ve zeytinyağıli olduğun da lezzetli daha çok olan vazgeçilmez yemeklerimizden bir tanesidir.

Lahana sarması ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.