4.8

Nohut

önce - ürün kategorisine MahsunAdıgüzeller ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

bence bakliyatın kralı, şahı, padişahı! daha faydalı mı bilmiyorum ama kuru fasulyeden daha lezzetli olduğu da kesin.. en azından bana göre öyle.. hele işkembeli olursa tadına doyum olmaz.. rahmetli babam müthiş yapardı, nur içinde yatsın.. neyse ki kardeşim de onu aratmıyor :-)

4

Nohut, baklagillerden çok faydalı bir bitkidir. Özellikle Çorum ilimiz nohut leblebisiyle ünlenmiştir. Yemeklerde ve kuru yemiş olarak kullanılmaktadır. Bizim şehir olan G.antep'de nohudun dürümü meşhurdur. Genelde sabah kahvealtılarında nohut dürümü yerler.

5

nohut bir baklagil. oldukça sert bir baklagil. pişmesi epey uzun sürüyor. pişmesini çabuklaştırmak için önceden ıslatmak gerekiyor . İslanan nohutlar birazcık yumuşuyor ve ardından kaynatılıyor. düdüklü tencerede pişmesi yaklaşık 40 dakika sürüyor. Ama normal tencerede 2 saati geçer. Nohutun yanında turşu çok güzel gider. pilav da aynı zamanda çok iyi gider. Nohutun etli olmasını tercih ederim. etli olunca daha lezzetli oluyor. Nohut aynı zamanda henüz olgunlaşmamışken de yeniyor.

paylaş - şikayet
5

Nohutu çok severim pilav üstü'de çok severim kuru soğan ve turşuyla iki tabak yerim favori yemeklerimden'dir.

5

Nohut , bakliyatgillerdendir . Biraz serttir . Etli pişirilmesi. Daha Lezzetli olur . B vitamini , demir , kalsiyum yönünden çok zengindir . Cinsel gücü artırır . Çorum leblebisi meşhurdur . Gaziantep'te durumu yapılmaktadır . En sevdiğim yemeklerdendir .

5

Nohut bir bakliyat türüdür. Turuncu ve yuvarlaktır. Aslında ilk yetiştiği zamanda rengi yeşil olan nohut, toplanıp kurutulduktan sonra hafif beyaz karışımlı turuncu bir renge döner. tadı oldukça lezzetlidir. Lakin biraz gaz yapar.

5

Nohut 1 çeşit bakliyattır. Fasulye, bakla gibi nohut da bir bakliyattır. Etli nohut yemeği olabilir. Nohut yemeği yapmak için önceden bir gece önceden nohut ıslamak gerekir. Pilavla birlikte güzel bir ikili olur. Örneğin pilav üstü nohut denildiğinde bunu herkes bilir. Hatta keşke şimdi olsa da pilav üstü nohut yesek, gece gece canım çekti.

paylaş - şikayet
5

Nohut, bir baklagildir. Besin değeri olarak oldukça yüksektir ve lezzetli bir yiyecektir. Hem yaş haldeyken tüketilebilir hem de yemeği yapılabilir. Ben en çok tazeyken yemeyi seviyorum. Tadı çok güzel oluyor. Ama etli nohut yemeği de oldukça lezzetlidir. Bir de hedik ve nohutlu pilav yapılabilir. Çok lezzetli bir yemektir. Bol bol tüketilmesi gerekir.

5

Nohutun her farklı yenme şeklini seviyorum.İster leblebi olsun ister yemek olsun ister meze olsun her türlüsü ayrı bir lezzet.Bakliyat olması da sağlık açısından önemli olduğu için sürekli tüketmeye çalıştığım bir besindir.

Nohut ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.