3.8

Kyk yurdu

önce - kurum kategorisine Hayal-et ekledi.
43 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Kyk yurdu devletin okumakta olan öğrencilerine barınma ve yemek konularında onlara yardımıcı olanlarıdır. Özel yurtlarda var ama Kyk kadar rahat ve bütçe acısından pek uygun degillerdir. Aynı zamanda kyk yurtlarında öğrencilerin her alanda kendilerini geliştirmesinide düşünmüşlerdir. Fazlasıyla yaralı bir kurumdur.

4

Şuan bende kyk yurdunda kalıyorum başta insan çok kötü oluyor ailesini özlüyor ağlamaklı oluyor ama alışınca insan gitmek istemiyor güzel arkadaşlıklar kuruyor güzel anılar biriktiriyorum orda.Odalar 2,4,6 gibi yurda göre değişiyor.Giriş çıkış saatleri olan disiplinli bir kurumdur.

3

Üniversite öğrencilerinin kaldıkları yurtlarıdir devlet yurdu ve özel olmak üzere ikiye ayrılır ozwmy yurt daha kaliteli temiz ve az kişi vardır ve parasida diğerine göre biraz daha fazladır devlet yurdu da ayni şekilde parali ama özel kadar fazla değil öğrenciler için kalınabilecek güzel bir barınma yeridir burada aile özlemi çok olur genellikle.

2

Kyk yurdu üniversite öğrencilerinin başka İlden gelen öğrenciler için kurduğu yerlerdir fakat bana kalırsa hiç de yeterli imkanlar bulunmamaktadır. Benim okuduğum yerde kızlar için olan KYK yurdunda 4000 öğrenci var ve o yemek sıralarını siz düşünün. Bu tarz şeyleri bir yurtta toplamak yerine birkaç tane yurt inşaa edilmelidir.

3

üniversiteyi kazandığım ilk sene 1400 kapasiteli yarı özel kyk yurdunda kaldım. yeni bir yurttu her şeyi ilk kullanan biz olunca konforluydu arkadaş edinmek için de çok iyi tabi şanslı olana. o kadar şanslıyım ki aynı arkadaşlarım ile aynı evi paylaşıyorum. düzen adı altında katı kurullar olmasa güzel yurttu. 23.00 da yurda girmek demek bir konserin son saatleri orada kalamamak ya da arkadaş ortamında sohbetin en koyu halinde yurda dönmek için kalkmak.. vb. bazen kahvaltı ve akşam yemekleri de hayal kırıklığı olabiliyordu.

5

5 sene kaldığım kurum. Üniversite hayatımın en güzel anıları ve en güzel dostlukları kyk sayesindedir. Yine üniversite okusam yine kykda kalırım. Tek kötü yanı yemekhanede yemek için fazla sıra beklemek ve duş sırası idi.

5

Kyk yurtları üniversite öğrencilerine devlet tarafından sağlanan barınma yerleridir. Bende üniversite zamanımda yarı özel bir kyk yurdunda kalmıştım fakat memnuniyet oranımı sorarsanız %40 civarında diyebilirim sadece. Akşam yemekleri ve sabah kahvaltıları son derece kötü bana göre. Ben sadece yatakhane olarak kullanıyordum diyebilirim bunun dışında tüm yemek ihtiyaçlarımı dışarıdan karşılıyordum. 3 kuruş paraya yemek yemeye çalışıyorduk. Sadece arkadaşlık ortamı olarak iyi oluyordu istenilen zaman arkadaşlar ile bir arada olunup sohbet edebiliyorduk.

4

Kyk yurdu devlet e bağlı öğrencilerin kaldığı yurttur. cikis yapan öğrenciler 23.00 a kadar içeri girmek zorundadırlar. Ayrıca yemek yardımında bulunuluyor.Çok az tam devlet yurtlar var geneli yari özel tam devletin yurt ücreti 168 tl gibi daha düşük fiyatlidir.Oda arkadaşların sıkıntı olmadigi zaman sorun yok.Arkadaş ortamı onemli

5

KYK yurtlarından maddi yetersizlik içinde bulunan öğrenciler; şehit ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş öğrenciler ve devletin koruması altındaki öğrenciler ücretsiz olarak faydalanabilir. 2015 yılında belirlenen fiyatları doğrultusunda, aylık yatak ucretı 130 tl; standardı yüksek, özel nitelik yurtlarda ise 140 tl ile 228 tl arasında değişiyor. KYK yurtlarına başvurusu, burs ve kredi başvurularında olduğu gibi KYK’nın web sitesi üzerinden başvuru tarihleri arasında elektronik başvuru formunun doldurulması ile yapılıyor. Başvuruda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarfından kamu kurumu ve kuruluşları nezdinde araştırılıyor.

5

kyk yurdu devletin bir yurdu görevindedir bana malesef bu yurt çıkmadı çokta zengin olduğumu düşünmüyorum öğrenci seçerken yanlış bir yol izlediğini düşünüyorum

4

Üniversiteyi kazandığımda yerleştiğim ve öğrencilerin barınma ihtiyacına olanak saglayan devlet yurtlarıdır.Tam devlet ve yarı özel olmak üzere ayrılır.Ben yarı özel yurtta kaldım ve fazlasıyla memnundum yurdumdan. Yeni arkadaşlıkların başladığı yeni dostluk olduğu gibi bazen anlaşamadığın kişilerle de tanışırsın burda.Nerde yaşarsan yasa ister özel yurtta ister apartta kykda tanıdıklarım gibi olmadı hiç kimse o yüzden benim icin fazlasıyla değerli yerdir.

3

Sokakta dahi selam vermeyeceğin tipler ile yan yana geldiğin şansın iyi ise çok iyi insanlar çıkan bir yer tabi bu milyon da bir ki bide eşyan kayboluyor o da var

paylaş - şikayet
3

Bir türlü bana çıkması nasip olmayan gözümde ukte kalan bir yerdi. Hep merak kaldı içimde öyle :)

5

KYK bir mazi yatıyor orada.
Kimler geldi, kimler geçti.
Bir duvarlar bilir, birde güvenlik.
Seninle kaçak göçek sevişmelerimizi.

2

Hepsi bir olmasa da benim kaldığım yerde ne doğru düzgün bi yemek çıkıyordu ne de düzgün bi konumu vardı. Yarı özel diye fiyatı fazlaydı fakat 3 kişilik oda haricinde hiç bir yarı özel durumu yoktu ne sosyal aktivite ne bir şey

3

Her üniversitelinin ağzından düşürmediği laf ilk sene kalırım ikinci sene ayrı eve çıkarım abi...

4

KYK yurtlarında çok kalmış biri olarak tüm içtenliğimle söylüyorum ki kesinlikle tavsiye edilecek bir mekan değildir. İnanın bana

4

Kyk yurdunda henüz iki yıldır kalıyorum. Yavaşlıktan öldüren ınternet ve yemekler dışında henüz kötü birşey görmedim .

5

Denizlıde yaklaşık 4 yıldır kalıyorum çokta memnun değilim ama yine bir ev kirasından dah az fiyata kalıyorum özel yurtlardanda uygun fiyatı bunun için kalıyorum beğenmediğim yönü sürekli aynı çeşit yemekler çıkıyor bir de yemekler çok yağlı oluyor en çok beğendiğim yönü ise odadaki kişiler seçerken herkes aynı bölümden olmasına dikkat ediyorlar odada 4 kişi kalıyoruz 4 aynı bölümdeyiz bunun yardımlaşma açısından çok faydası oluyor..

5

Okuduğunuz üniversite ile aynı şehirde oturuyorsanız eviniz ne kadar uzak olursa olsun kyk yurtlarından faydalanamıyorsunuz. Bu yurtlarda her yıl çeşitli rahatsız edici olaylar yaşanıyor. Bu sebeple artık çoğu kişi güvenmiyor. Ucuz olması sebebiyle mecburiyetten kalıyorlar.

2

Ether kullanarak bayıltıyorlar ama gene de fena değil

5

Üniversite ögrencilerinin yardım aldıgı bir yurt 1. Sene 2.sene bilemedin 3. Sene yurda çıkmak isteyen üniversite ögrencileri devlet tarafından belli bir ücret karşılıgı kyk yurtlarına yerleştiriliyor. Bu yurtların kalım süreleri ortamları çevresi ve duyarlılıgı hiçbir sıkıntıya taviz vermemesi ön görülüp üniversite ögrencilerine sunulmuştur.

5

Devletin maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin sınav sonucu belli olduktan sonra başvuru yapılarak seçilir ve kalan öğrencilerle çok iyi ilgilenir (aylık ücret karşılığında kalınır )

5

İşkence yeri de diyebiliriz yüksek öğrenim görenler içindir ama tam bir hapishanedir her dk peşinizde bir görevli olur

5

Yurt genelinde kettle ile makarna yapılan yegane barınma sağlayıcı.

Kyk yurdu ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.