4.4

Pizza

önce - ürün kategorisine Erigiz ekledi.
18 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Pizza İtalyan mutfağına ait bir yemektir. Hamurun üzerine isteğe göre kaşar peynir, biber, mısır, salam, sosis, domates ve zeytin gibi birçok malzeme konularak yapılır. Ancak sucuklu ve pastırmalı pizza Türkler tarafından çıkarılan bir pizza çeşididir. Zaten sucuk ve pastırma Türkler tarafından bulunan yiyeceklerdir.

4

İtalyanlara ait bir yemektir. Hamurun üzerin zeytin, kaşar peyniri, biber, sucuk gibi malzemeler ile yapılır. Fakat ben hiç sevmediğim için hayatımda ya bir kez ya da iki kez yedim.

4

Çok severim. Ancak her markanın pizzasını zorunda kalmadığım müddetçe yemem tabi. Oda arkadaşlarımın fikriyle arada bir yediğim yiyecektir. Üzerinde mısırın ve kaşarın olması iştahımı açar, harika bir şeydir. En az orta boy yiyebilirim.

5

Pizza dominosta yenir kalpli pzza var orda fena bir tadı var ben hayatımda boyle bırsey yemedım salam az da sucuk bırazda kaju ve sapur supur ye vallahı muazzam sey bu pizza hadı herkese afıyet olsun

5

Hepimizin bildiğinin aksine pizza ilk olarak Amerikan Kültürü'nün bir parçası değildi.ilk olarak 19 yüzyılın sonlarına doğru İtalya'da yoksul halkın tükettiği lezzetli kolay bir yemekti. Sonrasında 19 yüzyılda merikan rüyası ile ile birlikte Amerika'ya göç eden italyanlar'ın küçük çaplı girişimleri fırsatçı ve kapitalist Amerikalılar tarafından büyük dükkanlar halinde popüler hale gelince günümüze kadar ulaşmış oldu.Kalın ve ince hamurlu olmak üzere içerisindeki malzemelere göre lezzeti değişen ve bizim kültürümüzde var olan lahmacun ve etli ekmeği andıran bu lezzet muhakkak herkesin taktığı ve takması gereken bir lezzettir. Gerçekten bu konuda başarılı olan pizza markaları var. Özellikle ince hamurlu ve bol malzemeli olanlar tercihimdir.

5

Pizza, ana vatanı İtalya olan çok ünlü bir fast food yiyeceğidir. İncecik pizza hamurunun üstüne isteğe göre malzemeler konulur ve fırına verilir. Bu malzemeler sucuk, sosis, salam, mozerella peyniri. kaşar peyniri, mantar, zeytin, mısır, biber, domates gibi malzemelerdir. Ülkemizde ne popüler pizza markası Dominos'tur.

4

İtalyan mutfağından çıkan yiyecek bir anda tüm dünyaya sıçradı şimdi ülkemizde aç kalınca yemek hazır olmayınca buluşmalarda ilk tercih edilen yiyecekler arasında bulunuyor tam yarım dilim olarak yanında kola ile satılır

5

İtalyan mutfağına ait olup tüm dünyaya yayılmış bir yemektir. Evlere en çok sipariş edilen yemektir muhtemelen. Yuvarlak şekilde açılan hamurun üzerine değişik malzemelerin ve eritme peynirlerinin konularak fırınlanması ile yapılır.

5

İtalyanların geleneksel yemeği olan ve yuvarlak olarak açılmış hamur üzerine isteğe göre malzemeler konularak yapılan bir hamurişidir. Ben en çok karışık pizza severim ve biraz ince kenarlı olması daha çok hoşuma gidiyor pizzada. Severek yediğim bir şeydir.

5

Anavatanı İtalya olan yuvarlak olarak açılmış mayalı hamur üzerine domates biber, soğan, sucuk, kaşar mozeralla, salam, sosis mantar mısır gibi ürünler kullanılarak yapılır. Genelde kalın hamurlusu veya ince hamurlusu seçenekleri vardır. Son yıllarda kenarları salam veya sucuklu olabilir. Basit bir yiyecek gibi sarılsa da aslında uğraşlıdır. Hamuru kar ve aç. Üzerine konulacak malzemeleri doğrama filan.

3

Ülkemizde de bir çok türü hazırlanıp satılan, hazır yiyecek türüdür.
Özellikle yaygınlaşmış markalar, kırmızı etsel malzemelerde (Sucuk, salam, sosis gibi) beyaz etten imal edilmiş malzemeler kullanmaktadır. (Piliç sosis, piliç salam vb.) Bu durumu pizza üreticilerinin kendileri de kabul etmekte ve hatta tv reklamlarında alt yazı olarak; çok küçük ve takip edilemeyecek kadar hızlı olarak bu bilgiyi paylaşmaktadırlar. Eğer Beyat Et'e karşı alerjiniz varsa bu tür hazır ürünleri tüketmemenizi, evde kendi pizzanızı kendinizin yapmasını öneririm.
Hem üzerine 5-6 liralık kahvaltılık ürün koyup; 10 liraya bile mal etmedikleri bir pizzayı 20-25 liraya satmak fahiş bir fiyat uygulamasıdır. Burası da ayrı bir konu.
Beyaz et kullanımı ile ilgili olarak İnternet ortamında bilgi bulabilirsiniz. Link vermek yasak olduğu için kaynak paylaşımı yapamıyorum. İsteyenler Sefer LEVENT'in 1 Eylül 2018 tarihli Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısını okuyabilirler.

4

yurt dışında üretime başlandığı için türkiyede hazır piza yemek pahalıya patlıyor olabiliyor , ancak evde kendi pizanızı yaparsanız sizin için daha lezzetli daha sağlıklı ve daha makul fiyata gelmiş olucak

5

İtalya'nın meşhur yemeği Pizza'dır yuvarlak olur ve kare kutu içinde Sipariş edilir sipariş gelir üçgen şekilde de dilimleri vardır Dünyanın en matematiksel yiyeceğidir hamur ince hamurun ya da kalın hamurun üstüne domates sosu ya da salçası üzerine sucuk salam Mısır kaşar ve benzeri bütün güzel Şarküteri ürünleri eklendikten sonra fırına verilir ve mis gibi kızarmış Pizza yenilir ayrıca son zamanlarda vejeteryan Pizza ve benzeri gibi farklı damak tatlarına uygun pizza çeşitleri da çıkmıştır Pizza günü kurtarıcısı bir yemektir

paylaş - şikayet
5

Pizza, İtalyan kültüründe bulunan bir yemektir. Onlar "pitza" olarak söylerler aslında. Pizza ince ya da kalın hamurdan yapılabilir. Üzerine mozarella peyniri, mısır, sucuk, salam, sosis, mantar, tavuk, zeytin gibi çeşitli yiyecekler konulur. Hatta daha farklı tatlar denemek isteyenler için trüf mantarlısı ya da ton balıklısı gibi çeşitleri de mevcuttur.

Pizza ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.