4.2

Hamsi

önce - ürün kategorisine sarppars ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Küçük olduğundqn dolayı yemesini çok sevdiğim bir balık türü ve deniz ürünüdür özellikle kılçıksız olanları mükemmel

5

Karadeniz ve Marmara denizinden çıkan fosfor açısından zengin bir balık türü,hamsi aslında balık değil hamsidir tek başına bir kategoridir,ızgarada,tavada fırında olur,çorbası turşusu,pilavı,köftesi yapılır,çok ağır bir kokusu vardır ellere ve kıyafetlere sinerse kolay kolay geçmez,kulağına kar suyu kaçtığında harika bir tadı olur,özellikle Karadeniz Hamsi'si çok lezzetlidir,denizden bol çıktığı yıllarda Karadeniz halkı bayram yaşar.

3

Balıkların en küçüğü, ama en akıllısıdır. En güzeli mangalda olur.

3

Her pazar evde ac kalmama sebep olan kucuk balik turu. Karadenizli olmamizdan sebep herhalde, ozellikle mevsiminde haftada en az bir kere evde piser. Evin gunlerce kokmasi da cabasidir.

5

Kış aylarının mutluluk verici yiyeceğidir. Balıkların en küçüğüdür, müptelası da çoktur. Karadeniz halkı için özel anlamı vardır. Son derece besleyicidir. Ekonomik olarak da aileleri zorlamaz. Ancak son yıllarda denizlerde azalması nedeniyle eskiye göre daha pahalı satılmaktadır. Yine de hala en ucuz balıklardan biridir.

4

Balıklarda kücük olanı ama bence en tadı güzel olan balık özellikle mangalda ayrı bir tat olusuyor ve bir lokmada hmn yemek güzel

5

Karadeniz bölgesi halkının favorisi olan hamsi, tavası, buğlaması, pilavı ile alternatif tüketme yöntemi ile damakları ayrı bir tad vermektedir.

3

Sevdigim balik turudur tavasi buglamasi hamsi pilavi hamsi kusu cesitleriyle sofralarimizi senlendiren deniz ürünü

4

Bir karadenizli olarak en sevdiğim balıktır. Salata ile beraber çok güzel gider.

5

Karadeniz bölgesinden tutulan balık türlerinden birisi hamsidir. Hamsi B12 vitamini içerir. Sık sık tüketmeliyiz. İster fırında ister tavada istersekde mangalda hamsi yiyebiliriz .Karadeniz yöresinde genelde hamsi çorbası çok meşhurdur.

3

Özellikle soğuk kış günlerinde yağlanmış bir hamsi balığını ızgara halinde yemek olağan üstü bir lezzettir. Yenilen yerin de önemi çok büyük olmakla birlikte deniz manzarası olan bir Karadeniz şehrinde yenilmesi tercihimdir.

5

Kışın yenilecek bir balık türlüdür boyları küçük olur tadları güzel olur yağda enfes olur tercih edebileceğim bir yiyecektir

5

Karadeniz bölgesinin simge yiyeceği hamsidir.Hamsi bol vitamin mineral içerir.Kışın vaz geçilmez yiyeceği bol salata yağ limon tuz hepsi ahenkli olacak tadından yenmez

4

Kışın taze olarak tüketebildiğimiz bir balık çeşidi. protein ve vitamin deposu olan hamsiyi kılçığını ayıklamadan yemek daha lezzetli ve faydalı olmaktadır. Hamsi çeşidinin karatenizden daha çok çıktığı ve lezeet açısındandan bu bölgedekilerin farklılık gösterdiği bilinmektedir.

3

Bir balık türü olup türk yemeklerinin vazgecilmezidir o

5

Şuan kilosu 25 tl oldu baya pahalandı kışım yenilmesini daha doğru buluyorum yazın o sıcakta pişirilirken o kokusu hiç çekilmiyor o yüzden soğuk havalarda yapılıp yenilmesi daha iyi oluyor haftada bir yenilmeai gerekiyor sağlık açısındanda çocuklarınıza yedirmeniz gerek

paylaş - şikayet

Hamsi ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.