+40

Kök hücre bağışı nasıl bir süreçtir?

    -   Eğitim
40 0
37 yanıt   -  
+4

Kök hücre bağışı zor bir süreçten geçiyor insanın kanından alıp tahlil yapıp tek hücre içinde bulup bulunmadığına bakıyorlar Eğer kan değeri yeterli ise tek hücre uygulamaya başlıyorlar

4 0
paylaş
+2

Kök hücresi donörü olmak için Kızılay kan merkezlerinde kök hücresi bağış formunu imzalamaniz gerekmektedir. Bu formu doldurdugunuzda yapacağınız kan bağışı haricinde sizden 3 tüp kan alırlar. TKHK merkezi verdiğiniz kanı inceleyerek bilgilerinizi kök hücre bilgi havuzuna yükler. Bütün dünyanın bağlı olduğu havuzda sizin dokunuzla eşleşen bir hasta bulunduğunda TÜRKÖK sizinle iletişime geçer. Bagiscidan doku uyumu doğrulama testi yapılması için tekrar kan alınır. Kök hücreleri iki şekilde alınır
1. Periferik kök hücre toplanması
2. Kemik iliğinden kök hücre toplanması.

2 0
paylaş
+1

Bildiğim kadariyla kizilaya basvuru yapılıyor. dünyanın herhangi bir yerindeki bir hastayla kok hucre uyumluysa butun masraflar karsilanip sizi oraya gonderiyorlar

1 0
paylaş
+1

Kök hücre bağışı için Kızılay Kan merkezlerine başvurarak kan verebilirsiniz. Verdiğiniz kan örnekleri incelenerek sonuçları bağış havuzuna ekleniyor. Tüm dünyada ortak olan bu havuzdan eşleşmeler olduğunda önce 2. bir test daha yapılır ve uyum halinde her iki tarafa da bildirilip bilgilendirme yapılır ardından da bağış süreci başlar.

1 0
paylaş
+1

3 tip kök hücre var ama onların bağışının uapıldığını hiç duymamıştım

1 0
paylaş
+1

Çok önemli ve bilinçli hareket edilmesi gereken bir husustur. Kızılay kan merkezine giderek, kan verirsiniz. Kök hücre bağışçısı olmak istediğinizi söylersiniz ve onlar da size ilik nakli için uyuştuğunuz birini bulduklarında geri dönerler.

1 0
paylaş
+1

Kök hücre süreci tahliller ile dolu Bir süreçtir özellikle bu kanser ve ilik ile ilgili hastalıklarda başvurulur vücudu yenileyici türdendir. Bağılıklı ve hücre tenilenmesinde önemli olan kök hücreler aslında hayati önem takır.

+2

Kök hücre bağışı hakında ileride daha çok bilgi sahibi olacağız. Şimdilik daha yolun balındayız.

2 0
paylaş
+1

hiç araştırmadım bunu

1 0
paylaş
+1

Kızılay kan merkezinde kan vererek yapılıyor.

1 0
paylaş
+1

Kök hücre bağışının kızılaya başvurarak yapıldığını biliyorum ama konuya tam hakim değilim.

1 0
paylaş
+5

Kök hücre bağışlamaya genellikle kızılay merkezlerinde kan verme esnasında form doldururken onay veririz veya vermeyiz. Başvuru sonrasında bilgilendirmek amaçlı bağışçı aranarak onay alınır eğer bağışçı onay verirse gönüllü kök hücre bağışçısı bilgilendirme ve onay formu doldurulur. Daha sonra kan grubunuzun belirlenmesi ve enfeksiyon gibi durumları test etmek amacıyla bağışçıdan 3 tüp kan örneği alınır. Eğer testler pozitif çıkarsa TÜRKOK Doku Tiplendirme Laboratuvarına gönderilir ve sonuçlar Kemik İliği Bankasına ulaştırılır.
Nakil sürecinde ise;
1-Bilgilendirme görüşmesi yapılır.
2-Doku uyumu doğrulama testi (Sizden ve hastadan alınan kan örnekleri test edilmeye gönderilir.)
3-Sağlık muayenesi ve tetkikler yapılır.
4-Zaman planlaması (Bağış süresi tahmini 4-6 haftalık bir zaman diliminde 20-30 saatlik bir zaman dilimidir.)

5 0
paylaş
+1

Kızılay kan merkezine kan vererek başlamalısın sonrası zaten yönlendiriyor onlar.

1 0
paylaş
+1

Kök hücre bağışı açısından önce hasta kişi için uzun bir süre tahlil ve her bölümü ilgilendiren test süreci başlar aynı zamanda kök hücre verecek diğer kişininde özellikle kalıcı hastalığı iltehat alerji gibi ciddi rahatsızlıkları olmamasına bakılıyor diyebiliyorum

1 0
paylaş
+3

Insanların kanından bir örnek alınarak.
Bu şekilde bir araştırma yapılıyor daha sonrasını uygunluğunun olup olmadığı araştırılıyor..

3 0
paylaş
+2

kemik iliginde toplanırlar ve zor bir şürecten geciyor insanlar kanından alıp tahlil yapıp hücre için bulup bulanmadıgında

2 0
paylaş
+2

Kök hücre bağışını yapan kişileri bulma görevini TÜRKÖK adına Kızılay yapmaktadır.
Kök hücre kemik iliği,kan ve göbek kordonundan elde edilebilir.
Kök hücreler uygun koşullarda dondurularak saklana bilirler.
TÜRKÖK bunu sağlamakta.
Çoğu anne çocuğunun göbek kordonunu gelecekte hastalık sebebiyle gerekli olması durumuna karşı saklamak istemektedir.Bazı hastaneler bunu sağlamaktadır dünyada.
Bağışçı olmak isteyenler 18-50 yaş aralığında ve sağlıklı olmalılar bazı virüsleri taşımalılar.
Hepatit B ve C gibi.

2 0
paylaş
+2

Kızılay'a kan veriliyor Öncelikle daha sonra bu kan sonuçları bir data da toplanıyor bu data içinde eğer eşleşme oluyorsa kişiye bilgi veriliyor ve tekrar kan alinip birçok tahlil yapılıyor uyum de tekrar ediyorsa eğer bu sefer kök hücre bağışı için gerekli işlemler yapılıyor.

2 0
paylaş
+2

Kök hücre bağışı Öncelikle kan verilerek yapılıyor kan tahliller sonucunda Eğer uyum sağlanırsa bağış gerçekleşiyor

2 0
paylaş
+2

Kök hücre bağış noktaları var sanırım. Öncelikle kan alınıp gerekli tahliller yapılıyor ve sonrasında da bu konu hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Türkiye kök hücre koordinasyon merkezi bilgileri depolayarak bu süreci idare eden bir kurumdur.

2 0
paylaş
+1

Kök hücre için alıcı ile verici arasında bir dizi tahlil aşaması ile uygunluğu araştırılıyor.Uygunsa kan alınıp hastaya naklediliyor.

1 0
paylaş
+1

Bu süreçte ilk önce kan alınıyor o alınan kan inceleniyor. Eğer hastaya uygunsa bir kaç tane daha işlem yapıldıktan sonra sonuç almak için gerekli son girişimler yapılıyor. Hastaya nakli gerçekleşiyor.

1 0
paylaş
+1

Kemik iliğindeki hücrelerin defekte olması ve bağışıklık sisteminin bunları yok edememesi sonucu oluşan lösemi hastalığının tedavisi için gerçekleştirilen kök hücre bağışında hastalıklı kök hücrelerin temizlenmesi ve sağlıklı kök hücrenin nakli gerçekleştirilmeye çalışılır, bu uzun ve zor bir süreçtir.

1 0
paylaş
+1

Kızılay'a başvurmak gerekir ki bir de KÖKTÜRK mü ne bir organizasyon kurumu açılmış bununla birebir ilgilenen. Bildiğim tek şey kan alınırken bir tüp fazla alınıp, gerekli incelemeler yapıldığı...

1 0
paylaş
+1

Hiç araştırmadım doğruyu söylemek gerekirse. Yorumlardan okuyayip öğreneyim.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.