+4

Evet okurum

4 0
paylaş
+4

Bir kitabı okumadan önce baş sayfalardaki yazarların çevirmenlerin ve önsözün yazılarını ve bunlar hakkındaki bilgileri mutlaka okurum.

4 0
paylaş
+4

Bende takıntı olan bir şey bu çok gerekli bir şey değil ama nedense hep okurum.

+4

Kesinlikle okurum.Kitabın kalitesini yazarı kadar,çevirmeni ve önsöz verenide etkiler.

4 0
paylaş
+4

Ben muhakkak okurum. Zaten okuduğum kitabın yazarının, çevirmeninin fikirlerini, hangi amaçla on kitabı yazdığını, nasıl duygular hissettiğini, gözlemlerini merak ederim. Bu tip notlar ve yazılar benim için önemli oluyor bu nedenle. Çocukluğumdan beri önsözü okumadan kitaba geçmem.

4 0
paylaş
+5

Okurum tabi ki yazarın özellikle hayatını merakla okurum ne yaşamış olduğunu kitaba kendisinden ne katmış olduğunu öğrenmek için çevirmeninde tabi ki büyük bir önemi var onunda daha önce hangi kitapları çevirdiğine bakarım yani anlayacağınız giriş kusımlarını incelemek okumak önemli.

5 0
paylaş
+4

Her kitapta okumam bazı kitaplarda göz gezdiririm hoşuma giderse anlayacağım şekilde güzelce okurum. Bazen sıkıcı gelebiliyor bana özellikle önsöz yazıları. Kitaba göre bu tercihim değişir.

4 0
paylaş
+4

Genellikle yazarin biyografisini okurum onun dışında önsözüde çevirmenin notlarinida okumuyorum açıkçası

4 0
paylaş
+4

Okurum ve neredeyse kitap kadar da zevk alırım okurken .O bölümler benim için bir kitabın olmazsa olmazıdır. Kitabın deniz feneri , yol haritasıdır. Az sonra okumaya başlayacağım ve büyük ihtimalle hayranlık duyacağım yazar hakkında da bana ipucu veren yerlerdir.

4 0
paylaş
+4

Her ne kadar okuyasım gelmese de bazen yazarın hayatı dikkatimi çeker ve hangi şartlarda okuduğum kitabı yazdığını merak ederek okurum

4 0
paylaş
+8

Çok sevdiğim bir yazarın kitabını okuyorsam hiçbir şeyi es geçmeden okurum evet fakat yeni keşfettiğim bir yazarsa sadece biyografisini okumakla yetinirim eğer kitap dikkatimi çeker ve yazarın tarzı hoşuma giderse bir sonraki kitabında önsözü ve çevirmen notunu da es geçmeden okurum.

8 0
paylaş
+5

Ben genelde kitabı baştan sona kadar okurum. Önce arka kapak yazısını daha sonra ön sözünü daha sonra kitabın kendisini ve en son varsa son sözünü okurum. Alta düşülen tanımlar ve notları da okumadan geçmem. Yani o kitapta okunmadık tek bir kelime bırakmam :)

5 0
paylaş
+4

Okurum, genelde yarısında bırakırım çok değişkenlik gösteriyor.

4 0
paylaş
+4

evet bakarım .

4 0
paylaş
+4

Evet okudum.Ön bilgi olsun diye okuya biliyorum.

4 0
paylaş
+4

Evet olurum kitaptan önce yazanın psikolojisini ve düşüncesini hayatını merak ettiğimden daha yararlıdır

4 0
paylaş
+4

Okuduğum kitaptaki bilgileri akademik veya bilimsel bir belgede kullanacaksam okurum. Hatta kendi yazdığım kaynakta da yazarın bu bilgileri nereden elde ettiğini belirtirim.

+4

Kitap okuduktan sonra bittikten sonra daha bir meraklı olurum ve okurum mutlaka kitabın her yerini.

4 0
paylaş
+4

Evet her zaman okurum ama o yazıya göre de kitabı hemen eleştirmem içeriği de okumak lazım.

4 0
paylaş
+4

hayır kesinlikle okumam binde bir belki 2 belki 3 yazarın oda merak ettiğim için yoksa normal ön sözleri asla okumam :D

4 0
paylaş
+5

Evet, ilk okuduğum bölümlerinden biridir.

5 0
paylaş
+4

Kitapta okumadık yazı bırakma Hatta ilk önce kitabı okumadan oraları okurum daha sonra kitaba başlarım

4 0
paylaş
+2

Tabikide kitabın önzösünü bende mutlaka okurum ve okunması gerektiğini düşünürüm.

2 0
paylaş
+2

Bu tür şeyler atlamaya çok müsahit şeyler ama okunması gereken en önemli yerlerdir.Çünkü kitabın yazımı olsun küçük dipnotlar olsun çok önem arzediyor.

2 0
paylaş
+2

Bu bölümleri okuyorum evet. Ama önsözü nedense son söz olarak okuyorum.. Kitabı bitirdiğimde o içimdeki kitabı bitirmiş olmanın ve içeriğin verdiği tatlı buruklukla kitaptaki okumadığım bütün yazıları okuyorum. Ancak yazarın biyografisine kitabı okuduğum zaman boyunca toplam birkaç kez bakıyorum..

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.