+33

Facebook'a yeni yasak Alman mahkemesinden geldi bu karar Türkiye için de uygulamaya konur mu sizce ?

HalkTV sitesinin haberine göre;
Alman mahkemesi, Facebook'un veri toplamasına yeni bir sınırlama getirdi.
Facebook’a karşı tepkiler sürerken sosyal medya devinin kullanıcıları hakkında topladığı verilerin miktarının sınırlandırılması emredildi.

Bir Alman mahkemesinin aldığı karara göre Facebook’un farklı platformlarda, kullanıcıların özel rızası olmadan veri toplamayı azaltması gerekecek. Alman rekabet düzenleyicisinin (FCO) aldığı karar, Facebook’un piyasa liderliğini kullanarak muazzam miktarlarda kullanıcı verisi topladığı inancının belirtilmesinin ardından alınmış durumda.

Bu karar sadece Facebook’u değil, WhatsApp ve Instagram’ı da etkileyecek. FCO’nun söylediğine göre farklı platformlar veri toplamaya devam edebilecek ancak kullanıcıların izni olmadığı takdirde diğer hizmetlerden ayrı tutulmaları gerekecek.

Benzer bir şekilde Facebook’un da üçüncü parti sitelerden veri toplamasına ve bunları kullanıcıların hesabına bağlamasına sadece kullanıcının rızası olması durumunda izin verilecek.

Firmanın ana sitesi için bunun anlamı, Facebook’un kullanıcıların IP adreslerini, internet tarayıcı tiplerini ve sürümlerin ve Facebook’un kişiyi belirlemesini sağlayan diğer verileri toplamasına izin veren Beğen ve Paylaş tuşlarının yenilenmesi olabilir.

Karar şimdilik sadece Almanya için geçerli olsa da, Facebook’un şu anda inceleme altında olduğu diğer ülkeleri de etkilemesi mümkün olabilir.

Facebook ise bir blog yazısı ile bu karar hakkında hoşnutsuzluğu belirterek, toplanan verilerin, reklamların daha iyi ve doğru bir şekilde sunulmasına ve kötü amaçlı veya sahte hesapların bulunmasına yardımcı olduğuna dikkat çekti.

33 0
36 yanıt   -  
0

Normal facebook insanlardan topladığı verileri başka şirketlere satıyormuş o yüzden buna bir sınırlama getirilmeli bencede

0 0
paylaş
0

Emsal karar teşkil edebilir.

0 0
paylaş
0

İnşallah Türkiye'de de bu uygulama olur Yasak gelir güzel bir yasakmış.

0 0
paylaş
0

gelirmi bilmem ama gelire güzel olur .

0 0
paylaş
0

Olsada olmasada bişey değiştirmez bence zaten yurtdışı sitesi olmasa deselerde yüzde yüz oluyordur yani

0 0
paylaş
0

facebook kullanmıyorum ama ailem kullanıyor bu yüzden gelmesi iyi olur

0 0
paylaş
0

Facebook kurulduğundan beri izinsiz verileri topluyordu. Bunu bazı insanlar biliyor, bazıları bilmiyor. Mahkemenin kararı çok iyi olmuş.

0 0
paylaş
0

Ben Facebook kullanmıyorum ama kullanan kişi sayısı oldukça fazla. İnsanların özel hayatlarına bu denli girilmesi oldukça yanlış. Her sosyal medya bir nebze veri zaten topluyor ama görünüşe göre Facebook bunu abartmış olmalı ki son günlerde bu konular bu kadar gündeme gelmeye başladı. Böyle bir sosyal medyanın bu tarz konular ile gündeme gelmesi, Facebook uygulamasının lehinedir. Bu kararın mahkemeye taşınması oldukça mantıklı olmuş.

0 0
paylaş
0

Türkiye için uygulamaya konmaz ama Türkiye'nin de bu konuda girişimde bulunması gerekir. Facebookun topladığı bilgileri sattığı bile biliniyor artık. Yakın zamanda Rusya, Twitteramkarşı benzer sebeplerle dava açtı. Vatandaşlarının haklarını korumak için bir adım atmış oldu.

0 0
paylaş
0

yani facebook var benim ama 3 ayda belki bişey paylaşıyorum eskisi kadarda popilerligi yok teyzelerin platformu oldu artık

0 0
paylaş
0

Gayet iyi bi karar. Facebook kullanan bütün ülkelerin alması gereken bi karar bence, yani neredeyse tüm dünyanın. Bizim özel konuşmalarımızla ne yapabilirler ki diye düşünüyorum, ileride siyasete atılan, ünlü olan vs. insanların facebook özel bilgileri kullanılabilir belki. Ama onun dışında bizim mesajlarimizi ne yapsın facebook, reklam için kullanıyor ışte. Sanki reklamlar olmasa tonla para kazanamayacak..

0 0
paylaş
0

Çok mantıklı bir karar olmuş bizim ülkede de alınsa gayet iyi olur. Gerçi millet bizim konuşmalarımızı ne yapsın ki dicem ama millete de belli olmuyor.

0 0
paylaş
0

Bu yasaklar Türkiye de uygulama alanı bulacağını sanmıyorum hrleki insanları denetlemek icin faydalanmaya başlamışken zor

0 0
paylaş
+1

Bence çok güzel bir uygulama olmuş belki ilerleyen zaman içerisinde bu uygulama Türkiye'de de uygulanmaya başlanır. Çünkü kişisel veri bilgilere bu sayede gerçekten kişinin rızası olmadan toplanabiliyor.

1 0
paylaş
0

Türkiye'de de olmasını çok isterdim mutlaka olmalı Çünkü bütün bilgiler bütün verilerimiz Facebook satıyor başka reklam ajanslarına olmadık reklamlar çıkıyor karşımıza Facebook'tan soğudum yani Facebook a giresim gelmiyor artık.

0 0
paylaş
0

Güzel şeyler, türkiyede zor ama

0 0
paylaş
+1

Hani diyorlardı bu uygulama yani Facebook para veriyor belli üyelere o şekilde veri topluyor demek ki herkese vermiyormuş verse zaten bu tür bir dava olmaz ücret karşılığında bunu yapıyoruz diye veri toplayıp ne yapacak onuda anlamadım ne işine yarayacak zaten birisi üye olurken telefon mail tüm iletişimi veriyor

1 0
paylaş
0

Bende bir şey paylaşıyorum Türkiye'de sınır gelebilir.

0 0
paylaş
0

İnşallah Türkiye'de de uygulanır

0 0
paylaş
0

Gelebilir neden olmasın. Hangi verileri kullandığı ve topladığını kullanıcıya bilgilendirme yaparak veya izin alarak yapması gerekli zaten. Yoksa her bilgiyi almak iyi bir olay değil facebook çok fazla kullanan insanlar var ve her bilgisi kayıt altında tutulması hoş değil.

0 0
paylaş
0

Gerekli izinleri vermeden uygulamaların çoğu özelliğini kullanamıyoruz malesef. Ki bu sadece uygulamalar da değil kullandıpımız telefona bile ilk açılışını yaparkem bir sürü izin vermekteyiz.

0 0
paylaş
0

Bu karar bence çok yerinde ve doğru bir karar olmuş fakat böyle bir kararın Türkiye'de uygulamaya konacağını düşünmüyorum. İnsanların bilgilerini kullanmak hem şirketlerin hem de siyasetçilerin işine geldiği için bundan kolay kolay vazgeçmezler.

0 0
paylaş
0

Uygulanabilirse çok yerinde bir karar. Fakat uygulandığından nasıl emin olacağız bu duruma nasıl inanacağız?

0 0
paylaş
0

Zaten facebook'un artık ömür süresi tükeniyor gibi. Bunlar daha da hızlandırır.

0 0
paylaş
0

Bu kararlar alınır ama uygulaması çok zor. Hem bir ülkenin almasının da bir manası yok.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.