+5

yaş ilerledikçe sorumluluklar artar ve dünyaya bakış açımız değiştikçe köreliriz .

5 0
paylaş
+5

Çünkü çocukken hayat toz pembe ve herşey için eğlenebiliyoruz. Annen baban daha ilgilidir. Sorunun oldugunda tek başına çözmek zorunda kalmazsin. Sorumlulugun hafiftir. Buyudukce ters duz oldugu icin hersey korelir.

5 0
paylaş
+1

Çünkü daha çocuksun herşeyin farkında değilsin bunları büyüdükçe öğrendiğin için artık Bunları eskisi gibi takmıyorsun.

1 0
paylaş
+1

Büyüdükçe çoğu şeyin etrafimizda olan olayların farkına varırız ve çokta merak edilcek bir sey yokmuş diye düşünürüz ve hayat mücadelesi bize çoğu şeyi unutturur

1 0
paylaş
+2

Çünkü büyüdükçe dünyanın o kadar da merak edilecek bir şey olmadığını anlıyor insan. Yaşayım ve bitsin gitsin olarak bakan o kadar çok insan var ki. Bir de çocukken çocuksun ve her şey sana o kadar ilginç ve değişik geliyor her şeyi merak edip öğrenmek istiyorsun büyüyünce öğrendiğin için belki de sana bir şeylerin değişik ve ilginç gelmediği için merak etmiyor bu duygumuz köreliyor olabilir.

2 0
paylaş
+2

Basit pikoloji yapmalısın bunu anlamak için. Birşeyleribaşardıkca bunu yapabiliyor diyip listeden siliyoruz yetenekleri ve gelişimiyle örendikleri yüzünden artık o konuda metak etmiyoruz

2 0
paylaş
+3

Cevaplarını kendimiz bulunca yanıldığımızı ve o kadar kötü bir yer olduğu h duyduğumuz an ve hayatın zorluklarını gördüğümüz zaman bence

3 0
paylaş
+2

Çocuklar öğrenme aşamasında olduğu için her şeyi merak eder sorar sorgular ve öğrenir Tabii büyüdükçe de artık öğrenme işteği öğrendiği için istekli olmaz.

2 0
paylaş
+2

dunyanın yaşanmaz bir yer olduğunu görürsünde ondan acının olduğu bir yerde kim yaşamak ister, sorumlulukların artıyor yükün ağırlaşıyor seni sana bırakmıyorlar yani.

2 0
paylaş
+1

Çünkü yaş ilerledikçe birçok şeyin farkında oluyoruz. Aklımız eriyor neyin ne işe yaradığına ve neden öyle oluşlarına. Çocukluğumuzda ki gibi bilincimiz saf ve temiz olmuyor. Büyüyoruz ve büyüdükçe düşüncelerimiz, bakış açılarımız ve anlayış biçimimiz değişiyor. Bence en önemli unsurlar bunlardır.

1 0
paylaş
+2

Anlatılan hayatın tamamen bir yalan üzerine kurulu olduğu için olabilir çocuklara yalan söyleyip öyle yetiştirince çocuk belirli bir yasa gelince ve gerçekleri öğrencince bence gayet normal

2 0
paylaş
+2

Olgunlaştıkça sorumluluk derecemiz artar eskisi kadar hayatı düşünemeyiz. Diğer insanlar gibi bu tempoya bizde katılırız. Ama küçükken hiç dünyadan haberimiz yoktu ve her şeyi neden oldu neden yapıldı bir merak içerisindeyiz. Ve büyüdükçe Dünya'ya alışırız her şey normal gelmeye başlar. Ancak filozoflar kendilerini Dünyaya yeni düşmüş çocuk merakı ile düşünce oluşturuyor. Çünkü artık birisinin noluyoruz neredeyiz demesi gerekli

+2

dediğin gibi büyüyoruz ve hayatımızdaki çoğu şeyler değişiyor oyun olmuyor bir oyuncak için ağlamıyorsun artık ya da dondurma için seni ağlatan şeyler farklı oluyor ve daha ağır olabiliyor

2 0
paylaş
+2

Yaşamadığımız birşeyi bilmek istiyoruz küçükken büyüdükçe yaşayarak öğreniyoruz merakımız da kalmıyor çünkü anlıyoruz ki fazla merak iyi değilmiş.

2 0
paylaş
+2

Cunku buyudukce dunyaya karsi merak azalir. Her gecen gun insanin dunyaya duydugu merakin azalmasi kadar normal bisi yoktur. İnsan her gecen gun deneyim kazanir ve tecrube edinir.

+2

Çalışmaya dalmak,para kazanmaya çalışmak,üstümüze yüklendiğimiz yükler yüzünden kaybediyoruz.Dünya telaşı.

2 0
paylaş
+2

Çocukken bilmediğimiz konu hakkında bir merak olduğu için herşeyi sorgulamaya veya soru sormaya çalışıyorduk. Büyüdükçe merak ettiğimiz soruların cevabını öğrendiğiniz için artık körleşmeye başladı.

2 0
paylaş
+4

Büyüdükçe dünyanın yalan ve dolan olduğunu öğrendiğimiz için.

4 0
paylaş
+3

çünkü büyüdükçe dertler de büyüyor hayaller geriye atılıyor

3 0
paylaş
+4

Öğrendiklerimizin her zaman doğru olmadığını keşfediyor ve hayal kırıklığına uğruyoruz bence... Bu da bizim öğrenmeye karşı merakımızı olumsuz etkiliyor. Okulda iken bile öğrendiklerimizin karşılığını alamadığımızda, öğretmenlerin takdirini göremediğimizde bir bezginlik meydana geliyor.

4 0
paylaş
+3

Gerçekler ortaya çıkınca idrak olunca bakış açınız koreletir Bu yüzden kişilik oturması tam olunca anlamsizlasitiriyorn

3 0
paylaş
+3

çünkü bu lanet olası dünyanın nasıl bir yer olduğunu öğrenmiş oluruz bu yüzden merak duygumuz azalır ben şu anda tek bir şey merak ediyorum o da diğer ülkeler acaba nasıllar
insanlar nasıl yaşıyor falan diye çünkü şuan ülkeden o kadar sıkıldım ki diğer ülkeleri gezmek istiyorum şuana kadar yunanistan ve abd yi gezdim tr daha iyi bunlara göre fakat isterim yani diğer ülkeleride gezmeyi

3 0
paylaş
+3

Büyüdükçe hayat size sorumluluk yükler.Olgunlaşıyorsun ve dünyanın düzenini görüyorsunuz. Buda size artık düşünceler bakış açıları olarak gelişmenizi sağlıyor. Bundan dolayıdır herhalde.

3 0
paylaş
+3

Küçük çocuklar daha basit şeylerden zevk alabilir, daha basit sorular sorarlar genelde hayata, cevaplarını çoğunlukla alabilecekleri sorular. Bizse artık bu dünyada olmaya alışığız. Merak duygumuzu yitirmeue başlıyoruz. Çünkü zaten bazı soruların cevabını bulamıyoruz..

3 0
paylaş
+3

çünkü büyüdükçe hayallerimizin gerçekleşmeyeceğinin farkına varırız.hayatın zorluklarını öğrendikçe aslında küçükken düşündüğümüz gibi olmadığını hissederiz.yapmak zorunda olduğun işler sebebiyle bunları bazen hatırlamak bile imkansız oluyor.

3 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.