0

Oy kullanmak herkesin hakkı kullansınlar tabi

1 1
paylaş
1 yorum
+1

Niye kullanmassin kulansinlar tabikide herkezsin oyu kendine herkezin secme secilme hakki var buyugu kucugu lazi turku olmaz herkez oy kullanir yasi uygun olursa

+1

hayır kullanmamalıdır çünkü hangi parti iyi konuşuyorsa ona oy veriyorlar asıl gerçekleri bilmeden

1 0
paylaş
+1

Benim fikrimce 18 yaşında ki bir genç ile 60 yaşında ki dede oy kullanmamalıdır.Birisi çok genç daha fikirleri yeni yeni oluşmaya başlıyor fikri dahi olmadığı kişilere veriyor.Bir diğeri ise yaşlı bir amca ülkenin yönetim biçimini seçiyor ben bu duruma pek sıcak bakmıyorum.

1 0
paylaş
+2

Bence kullanılmalıdır hakları var onlarda tercih yapabilir

2 0
paylaş
+3

Oy kullanmak vatanadaşın yaşına bakılarak değerlendirilmez, oy kullanmak her vatanadaşa verilen bir haktır ve bu nedenle oy kullanmanın hiçbir sakıncası da yoktur.

3 0
paylaş
+2

Oy hak eden kullanma hakkı olan herkes tarafından kullanılması gerekir yani bunun 20 yaşı veya 120 yaş arasında herhangi bir fark yoktur ama insanların seçimlerle ilgili olarak bilinçlendirilmeli gerekir boyuta en az atacağını bilemeyen insanları var Kime oy vereceğini daha iyi bilemiyorlar yani gidip sadece bir yere bastıklarını söyleyen insanlar var.

2 0
paylaş
+2

Kullansınlar tabi, sanki bir işe yarıyor, oy vermek demokrasi gibi görünse de cellatına aşık olan insanlar cellatlarını seçtikleri gibi seçimler de her zaman sağlıklı sonuçlar verir mi o önemli... Bence bir önemi yok.

+1

Niye kullanmasınlar ki ben bu soruda bir şey anlamadım. Millet 100 küsür yaşında kullanıyor. Kişini ölünceye kadar oy kullanma hakkı vardır. Bu hakkı insanların elinden almak veya öyle düşünmek bile sıkıntılı bir düşünceyi gösteriyor.

1 0
paylaş
+2

Bence kullansınlar yani onlar da birer vatandaş ve oy kullanma hakkına sahiplerdir.

2 0
paylaş
+1

Bence de kullanabilirler bir sakınca yok.

1 0
paylaş
+1

Akli melikeleri yerinde ve doktor tavsiyesi aksini iddea edilmedigi surece 18 yasini doldurmus her birey oy kullanmasi gereklidir. Bunun su yasa kadar kullansin baskasi kullanmasin diyemeyiz. Her birey ozgur ve bagimsiz olarak sandiga gidip oyunu kullanabilirsin. Fakat kisi oy kullanmamayi seçerse ancak o kişiye bireye kullanacaksin zorlamasi baskisi yapilamaz.

+3

Akli melekelerini yerinde ise oy kullanabilir. Ama değil ise isterse kırk yaşında aksun kullanma tespit edildiği takdirde. Onlar da seçmen en nihayetinde.

+2

Ülkeyi yönetenler 60 70 yaşlarında onlar o hal ile ülke yönetimindeyse bu yaş aralığındakiler de oy kullanabilir kimsenin etkisinde kalmadan

2 0
paylaş
+1

Bu nasıl bir soru? 100 yaşında da olsa herkes seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Bir vatandaş olarak seçilenler kendileri hakkında karar verip işlem yapmayacak mı? Elbette oy kullanacaklar.

2 1
paylaş
+1

Bu konuyu siz 50 yaşınıza geldiğinizde bir kez daha konuşalım isterim. Elbette oy kullanma yaşında olan, akıl sağlığı yerinde herkes o sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalıdır. Sadece hak değil aynı zamanda vatandaşlık görevidir oy kullanmak. Geçtiğimiz seçimlerde bir aile ambulans tutmuş, yatalak olan büyükbaba'yı sedyede oy kullanmaya getirmişti. Böyle bir şeye tanık olduktan sonra oy kullanmaya gitmemenin (hele de yaş gibi) bir bahanesi olamaz diye düşündüm. Hala da böyle düşünüyorum.

1 0
paylaş
+2

Oy kullanmak herkesin bir vatandaşlık görevi ve insanlık hakkıdır. Ne yani 18 yaşındaki bir insanın normal düşündüğünümü sanıyoruz. Hayır tabiki normal olarak karar veremiyoruz. Bu birazda kararlarımızın tam yerine oturmamasıyla alakalı. Herkes oy atabilir. Yaşlısıda gencide. Kayırmayın hiçbir zaman..

2 0
paylaş
+1

Seçme ve seçilme hakkına sahip bir ülkede yaşıyoruz. Ve her insan buna sahiptir. 50-60 yaşındaki adam 18 yaşında oy kullanan geç den daha bilğilidir. Mantıklıdır.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.